![]() |
خسرو روزبه |
خسرو روزبه دومین فرزند خانوادهی «ضیاء لشکر» در سال ۱۲۹۴ شمسی در سامن در شهرستان ملایر بدنیا آمد. پدرش ، سمت ریاست کارپردازی لشکر را در ارتش بهعهده داشت و مدتی بعد نیز رئیس ژاندارمری محلی ولایات ثلاث ملایر شد. [۱]خسرو روزبه در خانوادهای متوسط پرورش یافت. او دوران شش سالهی دبیرستان را طی چهار سال به پایان رساند و با نمرات عالی به دریافت دیپلم علمی نائل شد. او در دوران تحصیل همواره شاگرد اول بود. روزبه که به ریاضیات علاقه داشت در کلاس پنجم متوسطه رسالهای در زمینهی حل معادلات درجهی چهارم و درجات عالی از طریق تقسیم تسلسل نوشت و به کمک آن مسائل شیخ بها را که بر معادلات درجهی عالی منتهی میگردد، حل کرد.
خسرو روزبه به علت عدم استطاعت مالی خانوادهاش نتوانست در ریاضیات دانشکدهی علوم تحصیل کند، از این رو او وارد دانشکدهی افسری شد. طی دوران تحصیل در دانشکدهی افسری، روزبه پیوسته در زمرهی شاگردان برجستهی رستهی توپخانه بود و مورد علاقهی فرماندهانش قرار داشت. وی پس از مدتی برای آموزش دانشجویان، به خدمت در دانشکدهی افسری فراخوانده شد و کنفرانسهای علمی و نظامی در دانشکدهی افسری، دانشکدهی فنی، دبیرستان و دانشکدهی کشاورزی و دانشکدهی دامپزشکی برگزار نمود و در این دوران ۱۶ جلد کتاب نظامی، فنی و ریاضی برای شاگردان خود تألیف کرد.
خسرو روزبه همچنین از استادان محبوب دانشجویان دانشکده افسری بود. تلاش او به عنوان مسئول انتظامات دانشکده، در مبارزه با فساد، دزدی و رشوهخواری، واکنش منفی برخی از فرماندهان فاسد ارتش را به دنبال داشت و این واکنش به صورت توقیفهای چند ساعته تا تبعید او به اهواز خود را نشان داد. وی پس از چندی در تبعید، مجدداً به دانشکده افسری منتقل شد و تا مهر سال ۱۳۲۴ به تعلیم دانشجویان پرداخت و جمعاً قریب به دو هزار نفر از افسران ارتش در کلاسهای درس وی شرکت داشتند. وی به خاطر نبوغ سرشار خود مورد توجه رزم آرا قرار گرفت.
نظرات
ارسال یک نظر